To szybki przepis na piątkowe śniadanie! Nie wiem jak wy ale ja bardzo lubię taką pastę z wędzonej makreli! Robi się ją szybko, można dodać właściwe każde ulubione dodatki! No i ponoć ryby są zdrowe :)
Składniki:
jedna wędzona makrela
jedna średnia cebula
2-3 łyżki majonezu
jedna łyżeczka ulubionej musztardy
sól i pieprz do smaku
W tej wersji wykorzystałem pół surowej papryki
Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i przekładamy do małej miski. Dodajemy musztardę, majonez, sól oraz pieprz. Nie zapominamy też o drobno posiekanej cebuli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut aby składniki się "przegryzły".
Można swobodnie do takiej pasty z makreli dodać jajko, ser biały czy ogórek kiszony! Ogólnie to kwestia smaku!
0 komentarze:
Prześlij komentarz