Dbaj o siebie.

Senstra

Hit

wtorek, 21 sierpnia 2012

Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym

Oto jeden z moich ulubionych sosów do makaronu. Szybko i tanio, no i bardzo smacznie takie to cechy tej potrawy. Modyfikacji tego przysmaku jest wiele a ogranicza je jedynie nasza wyobraźnia. Osobiście polecam użyć różnych gatunków sera o ile mamy je w domu!





Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku (ok.450g)
  • jedna cebula
  • opakowanie sera pleśniowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w garnku o grubym dnie. Kiedy cebula będzie zeszklona wrzucamy szpinak. Następnie odparowujemy i dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Powinien po kilku chwilach się roztopić. Po tym czasie wlewamy śmietanę. Chwilę dusimy i wrzucamy czosnek oraz przyprawiamy solą i pieprzem. 
Podajemy z makaronem penne bądź świderki ugotowanym al dente




1 komentarze:

DIETETUJE pisze...

Prostota cieszy czasem najbardziej ;) Uwielbiam!

Prześlij komentarz

Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons