Dbaj o siebie.

Senstra

Hit

niedziela, 11 listopada 2012

Śledź po kaszubsku!!! Pysznie i prosto!

Prosty, banalny przepis na smaczną zakąskę do chleba czy wódeczki! Smaczne to i dobre! Śledzie w innym wydaniu, bardziej słodkim naprawdę posmakują Wam!!!




Składniki:
 
- ok. pół kilograma  śledzi solonych,
- 1 kg cebuli,
- koncentrat pomidorowy,
- śliwki suszone,
- ogórek kiszony,
- pieprz, sol, majeranek,
-- olej. 


Przygotowanie

Śledzie moczymy. Cebule kroimy w półplasterki i dusimy na dużej ilości oleju. Przyprawiamy pieprzem, sola i odrobina majeranku. Dodajemy  pokrojone suszone śliwki oraz  drobno pokrojonego kiszonego ogórka. Dusimy! Całość wrzucamy do słoików warstwami - cebula, śledzie, cebula).

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons